Hvad er coaching?

|

Jørgen Gadegaard

Coaching kan være mange ting og ofte skelnes der mellem at være life coach og business coach. Life coach drejer sig mest om privatlivet og de mål og ønsker der er uden for ens arbejdsliv og karriere. Mål og ønsker der drejer sig om arbejdsliv og karriere tager en business coach sig af.

Coaching er en samtale mellem en coach og coachi (herefter klient), som er baseret på ligeværd og indbyrdes respekt. Under samtalen anvendes teknikker og værktøjer, som hjælper klienten med at finde frem til potentialet og finde veje til at nå mål, som klienten tidligere kun har drømt om.

Coachen hjælper klienten ved hjælp af spørgsmål til at finde de nødvendige ressourcer. Coachen vil på en målrettet og effektiv måde hjælpe klienten til at holde fokus på målet ved at finde den rette tilstand der matcher det af klienten valgte mål.

Coachen vil i den forbindelse hjælpe og støtte via motivation og udfordre klienten på åbenlyse og skjulte forhindringer, som kan være ikke hensigtsmæssige vaner eller måske overbevisninger, som har dybe rødder.

Coachens to vigtigste redskaber er spørgsmål og aktiv lytning.

Jeg anvender ‘de 6 trin’, som er udviklet af Sofia Manning. Sofia Manning har arbejdet, som coach hos Tony Robins i USA i seks år inden hun vendte hjem til Danmark. ‘De 6 trin’ er er udviklet tilbage i 2001 og anvendes stadig i sin grundform i Sofias Hus, som har uddannet omkring 8000 coaches fra hun startede i Danmark og til nu. Du kan læse mere her.

“Du drømmer om alt det du vil, men du drømmer ikke om hvad du kan”

– Jørgen Gadegaard Christensen

Coaching handler om at identificere drømme og sørge for at de bliver opfyldt. Coaching kan være en stor hjælp til at nå de mål, der kan ændre ens liv radikalt til noget bedre og på den måde slippe fri af mønstre og livsstrategier™, som vi måske har fået med fra vores forældre eller andre personer, som har haft indflydelse på vores liv. Spørgsmålet er om de mønstre matcher det vi selv ønsker inderst inde. Matcher de de værdier, som vi mener er vigtige for at ha’ et lykkeligt liv. Coaching kan udfordre eksisterende paradigmer og hjælpe med at skifte til nye paradigmer.

Kom i gang nu. Lad mig hjælpe dig med at nå dine mål og opfylde dine drømme!

Jørgen Gadegaard Christensen